Pogoda

Reklama


O nas


Poczta

Kolej

Linie Lotnicze
Dziś jest 16 listopada 2018, imieniny Edmunda, Marii, Marka
SMS :: Kontakt :: Słowacja :: Fotoradary :: Galerie :: Darmowa Rejestracja Obiektów
Relacje Filmowe
• Zamek w Malborku część 3
• Zamek w Malborku część 2
• Zamek w Malborku część 1
• Oblężenie Malborka część 2
• Oblężenie Malborka część 1
• Wycieczka po Tarnowie i okolicy część 2
• Wycieczka po Tarnowie i okolicy część 1
• Więcej...
 Informacje
• Rozkład Kolejowy
• Połączenia Lotnicze
• Połączenia promowe
• Przejścia graniczne
• Placówki dyplomatyczne w Polsce
• Polskie placówki dyplomatyczne
• Towarzystwa i Związki
  Agroturystyczne w Polsce

 Serwisy
• Czasopisma
• Polskie zamki gotyckie
• Podróżnik Adamski
 Ogłoszenia
• Ogłoszenia krajowe
• Ogłoszenia zagraniczne
• Nieruchomości turystyczne
• Wyposażenie hoteli i pensjonatów
• Sprzedaż przyczep i kamperów
• Sprzedaż i kupno sprzętu sportowego
• Praca w turystyce
 Linki
• Schroniska młodzieżowe
• Kamery widokowe
• Linki Zaprzyjaźnione
• Meteosat - prognoza satelitarna
Wiadomości
Portal www.turystyczny na sprzedaż
turystyczny.pl na sprzedaż
Berlitz przewodnikiem po Wenecji i Barcelonie
Wakacje w Borach Dolnośląskich
Maltafestival znów zamieni miasto w teatr!
Podróż samolotem z małym dzieckiem
Architektura dla melomanów
Zamek w Kórniku pomnikiem historii!
Noc Kościołów Drewnianych po raz pierwszy!
NOWY SZEF KUCHNI W SOFITEL WARSAW VICTORIA
Qubus Hotel Bielsko-Biała przyjął pierwszych gości
Lecisz tanimi liniami, uważaj na opłaty dodatkowe
Majowe wyprawy w głąb regionu
Biało-Czerwone Iskry atrakcją Mazury AirShow 2011
Majka Jeżowska zaśpiewa na Targach LATO 2011
Kolos 2010 dla Simone Moro, Denisa Urubko i Cory`ego Richardsa
Bułgaria na czele, goście hotelowi mniej zadowoleni z hoteli w Skandynawii
Znamy ceny biletów na Euro 2012!
Polscy narciarze i snowboardziści powalczą w Austrii
Ranking najlepszych hoteli biznesowych 2010
Wczasy
• Polecane biura podróży
• Last minute wakacje
• Słowacja
• Węgry
• Łotwa
• Trogir Chorwacja

 NetSprint
Szukaj w sieci Szukaj na tej stronie


Artykuł - "NOWY SZEF KUCHNI W SOFITEL WARSAW VICTORIA"  
   Strona Główna ::

NOWY SZEF KUCHNI W SOFITEL WARSAW VICTORIA

Sofitel Warsaw Victoria ma nowego Szefa Kuchni – Macieja Majewskiego, młodego i utalentowanego kucharza, który całe swoje zawodowe doświadczenia zdobywał w restauracjach Grupy Hotelowej Orbis. Chef de cuisine w Sofitel Warsaw Victoria to ukoronowanie jego kariery, którą 10 lat temu rozpoczał jako kucharz w hotelu ibis w Poznaniu. Maciej Majewski kontynuuje najlepsze tradycje francuskiej i polskiej kuchni w Sofitel Warsaw Victoria, wzbogacajac ją o oryginalne dania inspirowane egzotycznymi podróżami oraz kuchnią molekularną. Maciej Majewski to jeden z młodszych szefów kuchni ekskluzywnych hoteli w Warszawie, który jednak doskonale zna zarówno najwyższe standardy gotowania i serwowania dań, jak i wyrafinowane upodobania gości. Prowadzone przez niego wcześniej restauracje w Novotel Kraków Centrum, ibis Kraków Centrum, ibis Częstochowa, ibis Poznań były pozytywnie oceniane zarówno przez dyrektorów hoteli, jak i ich gości. Do jego obowiazków, jako Szefa Kuchni, należał : tworzenie menu dla poszczególnych restauracji oraz menu okolicznościowych na imprezy specjalne i bankiety,nadzór nad przygotowaniem dań, organizacja pracy kuchni – z uwzglednieniem budżetów, zamówień, pracy zespołu, szkolenia kucharzy, a także kreowanie pozytywnych relacji z gośćmi. Majewski jest ceniony za konsekwentne utrzymywanie najwyższej jakości pracy swoich kuchni oraz serwisów, za które jest odpowiedzialny, a także oryginalne podejście do kulinarnej tradycji. «Gotowanie dla mnie to sztuka, która – by smakowała - musi mieć bardzo mocne podstawy: wiedzę, doświadczenie, doskonałej jakości produkty oraz wyobraźnię w wykorzystaniu potencjału naszych czasów np. kuchni molekularnej. Dla moich gości wizyta w restauracji powinna być ciekawym i absorbującym spotkaniem z nowymi, choć pozornie znanymi już daniami. Na talerzu odkrywają nowe smaki... tak widzę moją rolę Szefa Kuchni» – mówi Maciej Majewski. Majewski z wielką pasją kreuje pracę kuchni – już na etapie menu, które zawsze wzbogaca o dania sezonowe i inspirowane nowościami współczesnej gastronomii. Wzorem najlepszych i najmodniejszych restauracji na świecie – jest to kuchnia «autorska», która łączy najlepsze tradycje klasyczne, z nouvelle cuisine, wzbogacone o polskie akcenty. Tak powstają oryginalne dania «à la Majewski», które można spróbowac tylko w Sofitel Warsaw Victoria.replica watches, replica handbags, omega replica watches
Na wiosnę nowy Szef Kuchni zaprasza do restauracji Canaletto na pięć dań ze szparagani w roli głownej – z popisową «Sałatką ze szparagów za płatkami parmezanu, oliwą truflową i wisniowymi pomidorkami na buraczanym carpaccio». To danie to przykład twórczej interpretacji dobrze znanych składników, które podane według przepisu Macieja Majewskiego tworzą nowa jakość. Maciej Majewski w życiu prywatnym ma udaną rodzinę i dwójkę dzieci. A oprócz kuchni, która jest jego wielką pasją – w wolnych chwilach oddaje się swojemu hobby – piłce nożnej. Źródło: imedia PR


  DORTEX 2018